Explicatii

 • partener de joc este un om :      partenerul de joc este un om.
 • partener de joc este un om :      partenerul de joc este calculatorul.
 • Alegerea pieselor si adeversarilor:
  Piesele albe: "calculatorul sau om";
  Piesele negre:"calculatorul sau om".

  Rezulta variantele:
  - om contra calculator,
  - om contra om
  - calculator contra calculator (calculatorul joaca singur)
  .
 • Rotire tabla sah: se roteste pozitia pieselor , exemplu piesele albe in parte superioara, si cele negre jos, sau invers. Adversarul care are piesele albe face prima mutare.
 • Inapoi: la o mutare gresita sau din alt motiv se pot relua mutarile pana la inceputul jocului.Se continua jocul de la mutarea aleasa.
 • Pionul devine: cand ajunge in partea opusa a tablei de sah, el se poate schimba in piesa de joc: "Regina" sau "Turn" sau "Nebun" sau ....
 • Nivel computer: in cazul alegerii ca adversar calculatorul se poate alege cat de "tare" sa joace, la unul din nivelele "normal", sau la unul din nivelele de "incepator" .
 • In partea dreapta apare o lista cu mutarile efectuate.

  Piesele in lista sunt notate astfel:

 • Pionul nu are litera;
 • Turn se noteaza cu : R ;
 • Cal se noteaza cu : N ;
 • Nebun se noteaza cu : B ;
 • Regina se noteaza cu : Q ;
 • Rege se noteaza cu : K ;
 • Din coltul stanga jos spre dreapta, patratele sunt notate cu literele a, b, c, d, e, f, g, h .

  Din coltul stanga jos spre coltul stanga sus , patratele sunt notate cu numerele:
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 .

  Pozitia unei piese se afla prin identificarea coloanei (de exemplu "d") si respectiv a liniei ( de exemplu "2"), astfel am identificat pozitia pionului "d2"

  Mutarea unei piese pe tabla de sah: se alege piesa, se duce cursorul asupra piesei, click mouse stanga, se duce piesa in patratul ales, apoi din nou click mouse stanga si se elibereaza piesa in patratul ales. Daca ati gresit click pe butonul Inapoi si repetati mutarea

  Miscare piesa:

 • Click stanga mouse pe piesa
 • Piesa se lipeste de cursor si dusa catre patratul tinta
 • Click stanga mouse si piesa ramane in patratul tinta.


 • Magazinul povestilor

  Basme, softuri educationale, povesti, legende, mituri, poezii, carti audio, ce pot fi cumparate din librariile online. Povestile si basmele  sunt sub forma de carti sau sub format digital: pdf, epub, si altele pentru dispozitive electronice. Transportul este gratuit in functie de librarie si suma minima.

  Geometrie Plana casele 5-8    


  Cărți audio mp3 si cărți electronice pdf

  Cărțile sunt pentru copii, elevi și conțin povești, legende, poezii, nuvele, soft educational. Cărțile însoțite de un cadou, se descarcă de pe adresa de email pe dispozitive (telefon , tableta, computer, etc.) și pot fi ascultate sau citite imediat.
  Nou: Softul Tabla inmultirii este gratuit.

  Asculta gratuit basmul:  

  Ciubotelele ogarului.mp3

  poveste audio - gratuit

  De unde avea Iepurele doi galbeni, nici eu nu stiu! Dar povestea spune ca, intr-o toamna, el pornise spre un iarmaroc vestit. De mult se gindea Iepurele ca i-ar sta bine cu o palarie alba ca pana de paun si cu o scurteica verde, dar nu pentru asta se grabea el spre iarmaroc, ci ca sa-si cumpere ceva pentru incaltat, ca era descult.

  Bunicul si nepotul.mp3

  poveste audio, mp3 - gratuit

  A fost odata un batran impovarat de ani. Si de batran ce era, privirea  i  se tulburase, auzul ii slabise si-i tremurau genunchii   la orice  miscare. Cand sedea la masa sa manance, abia mai putea  sa tina lingura  in  mana: varsa ciorba pe masa, iar uneori  ii  scapau chiar bucaturile  din  gura....

  Ciocârlie

  Asculta gratuit

  ... A fost odată un împărat și o împărăteasă, puternici și bogați, și aveau un palat de aur pe care-l aprindea în fiecare zi senină soarele, încât de departe părea că a mai apărut un soare și pe pământ. ...

  Cotoșman Năzdrăvanu

  Asculta gratuit.

  " Cotoşmanul era un pisic cuminte. Şoareci nu se mai stăveau prin casa aceea. Când şedeau casnicii la lucru, iarna, în nopţi d-alea lungile şi spuneau la snoave şi la ghicitori, cotoiul sta lângă dânşii şi torcea. Când stăpâna casei făcea la ciorap, pisoiul se juca cu ghemul. Dară nu-l încurca, ferească Dumnezeu. "

  Cei trei purcelusi - asculta gratuit

  Trăiau odată, într-o pădure îndepărtată, trei purceluşi. Trei fraţi. Semănau atât de tare unul cu celălalt încât foarte greu îi puteai deosebi.

  Povestea Iașului - asculta gratuit

  Trăiau odată, într-o pădure îndepărtată, trei purceluşi. Trei fraţi. Semănau atât de tare unul cu celălalt încât foarte greu îi puteai deosebi.

  Fat-frumos cu carata de sticla.mp3

  Asculta gratuit basm de Petre Ispirescu.

  A fost odată un om, căruia i se urâse cu deșertăciunile cetăților și se făcuse sihastru. Vezi că văzuse el că tot nu e nimic de lumea asta oarbă și d-aia se dusese în sihăstrie.

  Fat-frumos din tei.mp3

  - audio gratuit -

  Părul lui i-atinge părul 
  Si atunci c-obrazul ros
  Ea apleacă gene lunge 
  Peste ochii cuviosi.

  Povesti audio online

  Povesti audio, diafilme, biblioteca carti, integrame, colinde, jocuri, de la lume adunate ... si la lume date

  www.mybuni.com            Design si soft de Bunicul Grigore