Explicatii

 • partener de joc este un om :      partenerul de joc este un om.
 • partener de joc este un om :      partenerul de joc este calculatorul.
 • Alegerea pieselor si adeversarilor:
  Piesele albe: "calculatorul sau om";
  Piesele negre:"calculatorul sau om".

  Rezulta variantele:
  - om contra calculator,
  - om contra om
  - calculator contra calculator (calculatorul joaca singur)
  .
 • Rotire tabla sah: se roteste pozitia pieselor , exemplu piesele albe in parte superioara, si cele negre jos, sau invers. Adversarul care are piesele albe face prima mutare.
 • Inapoi: la o mutare gresita sau din alt motiv se pot relua mutarile pana la inceputul jocului.Se continua jocul de la mutarea aleasa.
 • Pionul devine: cand ajunge in partea opusa a tablei de sah, el se poate schimba in piesa de joc: "Regina" sau "Turn" sau "Nebun" sau ....
 • Nivel computer: in cazul alegerii ca adversar calculatorul se poate alege cat de "tare" sa joace, la unul din nivelele "normal", sau la unul din nivelele de "incepator" .
 • In partea dreapta apare o lista cu mutarile efectuate.

  Piesele in lista sunt notate astfel:

 • Pionul nu are litera;
 • Turn se noteaza cu : R ;
 • Cal se noteaza cu : N ;
 • Nebun se noteaza cu : B ;
 • Regina se noteaza cu : Q ;
 • Rege se noteaza cu : K ;
 • Din coltul stanga jos spre dreapta, patratele sunt notate cu literele a, b, c, d, e, f, g, h .

  Din coltul stanga jos spre coltul stanga sus , patratele sunt notate cu numerele:
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 .

  Pozitia unei piese se afla prin identificarea coloanei (de exemplu "d") si respectiv a liniei ( de exemplu "2"), astfel am identificat pozitia pionului "d2"

  Mutarea unei piese pe tabla de sah: se alege piesa, se duce cursorul asupra piesei, click mouse stanga, se duce piesa in patratul ales, apoi din nou click mouse stanga si se elibereaza piesa in patratul ales. Daca ati gresit click pe butonul Inapoi si repetati mutarea

  Miscare piesa:

 • Click stanga mouse pe piesa
 • Piesa se lipeste de cursor si dusa catre patratul tinta
 • Click stanga mouse si piesa ramane in patratul tinta.

 • Basme, softuri educationale, povesti, legende, mituri, poezii, carti audio, ce pot fi cumparate din librariile online. Transportul este gratuit in functie de librarie si suma minima.

  95%
  reducere
  la urmatoarele carti cumparate

  Ciubotelele ogarului.mp3

  poveste audio - gratuit

  De unde avea Iepurele doi galbeni, nici eu nu stiu! Dar povestea spune ca, intr-o toamna, el pornise spre un iarmaroc vestit. De mult se gindea Iepurele ca i-ar sta bine cu o palarie alba ca pana de paun si cu o scurteica verde, dar nu pentru asta se grabea el spre iarmaroc, ci ca sa-si cumpere ceva pentru incaltat, ca era descult.

  Bunicul si nepotul.mp3

  poveste audio, mp3 - gratuit

  A fost odata un batran impovarat de ani. Si de batran ce era, privirea  i  se tulburase, auzul ii slabise si-i tremurau genunchii   la orice  miscare. Cand sedea la masa sa manance, abia mai putea  sa tina lingura  in  mana: varsa ciorba pe masa, iar uneori  ii  scapau chiar bucaturile  din  gura....

  Legende.Mituri.

  Una dintre cele mai frumoase editii cu povesti si legende talmacite de Alexandru Mitru in stilul sau simplu, inegalabil.

  Ciocarlie

  Gratuit asculta povestea

  ... A fost odată un împărat și o împărăteasă, puternici și bogați, și aveau un palat de aur pe care-l aprindea în fiecare zi senină soarele, încât de departe părea că a mai apărut un soare și pe pământ. ...

  bookzone.ro

  Greuceanu.mp3

  Gratuit asculta povestea audio.

  A fost odată ca niciodată etc.
      A fost un împărat şi se numea împăratul Roşu. El era foarte mâhnit că, în zilele lui, nişte zmei furaseră soarele şi luna de pe cer.

  Vizita.mp3

  Gratuit asculta schita in format audio.

  M-am dus la Sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietenă, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaş foarte drăguţ de vreo opt anişori. N-am voit să merg cu mâna goală şi i-am dus băieţelului o minge foarte mare de cauciuc şi foarte elastică.

  Stejarul din Borzesti.mp3

  Povestire istorică de Nicolae Gane, în format audio: de ascultat gratuit.

  ... Si ambele taberi, înarmate până-n dinţi cu puşti de soc, cu săbii de sindilă, cu suliţi de trestii, se băteau amarnic între ele, de clocoteau văile Trotusului si se spăriau toti graurii din tufărişuri. Iar comandanţii, călări pe fugari aprigi de nuiele, alergau când la aripa dreapta, când la aripa stânga a oştirilor înşirate, şi-şi îmbărbătau soldaţii la luptă.

  Fat-frumos din tei.mp3

  - audio gratuit -

  Părul lui i-atinge părul 
  Si atunci c-obrazul ros
  Ea apleacă gene lunge 
  Peste ochii cuviosi.

  Povesti audio online

  Povesti audio, diafilme, biblioteca carti, integrame, colinde, jocuri, de la lume adunate ... si la lume date

  www.mybuni.com            Design si soft de Bunicul Grigore