Capitan la cincisprezece ani

- citeste gratuit -

In ziua de 2 februarie 1873, bricul-goeletă Pilgrim se afla la 43°57' latitudine sudică şi la 165° 19' longitudine vestică faţă de meridianul de la Greenwich. ...

Puzzle

- Gratuit -

Joc de indemânare care constă în potrivirea de piese cu frânturi de imagini pentru realizarea imaginilor unor animale, insecte, cuvinte, peisaje, etc. Jocurile au cate 16 piese care se potrivesc la formarea imaginilor.

 

Divizori

- Gratuit -

Matematica.Videoclip. Ce sunt divizorii, cum se calculeaza, ce este un numar divizibil, intrebari la care afli raspunsul prin vizionarea lectiei.

Fractii

- Gratuit -

Matematica.Videoclip.Ce este o fractie, din ce este formata o fractie, cum se calculeaza, care sunt denumirile practice ale unor fractii, intrebari la care afli raspunsul prin vizionarea lectiei.

Mara

- de citit gratuit -

  A rămas Mara, săraca, văduvă cu doi copii, sărăcuţii de ei, dar era tânără şi voinică şi harnică şi Dumnezeu a mai lăsat să aibă şi noroc. Nu-i vorbă, Bârzovanu, răposatul, era, ...mai mult !

Print şi cersetor

- de citit gratuit-

În vechea cetate a Londrei, într-o zi oarecare de toamnă din cel de al doilea sfert al secolului al şaisprezecelea, un copil pe care nimeni nu-l dorea, se născu într-o familie săracă, ce avea numele de Canty. În aceeaşi zi, un alt copil englez se năştea într-o bogată familie cu numele de Tudor, care îl dorea, însă toată Anglia.  ...mai mult !

La oglinda

- de citit gratuit-

Azi am să-ncrestez în grindă –
Jos din cui acum, oglindă !
Mama-i dusă-n sat ! Cu dorul
Azi e singur puişorul,
Şi-am închis uşa la tindă
                      Cu zăvorul.

Fram ursul polar

- de citit gratuit -

Tigrii intrau în arenă unul câte unul. Pasul lor era mlădios pe nisip. Moale, catifelat, fără vuiet. Nu ridicau nici în dreapta, nici în stânga ochii lor galbeni ca de sticlă. După gratii, mulţimea din staluri privea cu răsuflarea înfiorată de teamă şi de nerăbdare.Dar pentru tigrii de Bengal nu se afla pe lume această mulţime. ....mai mult!

Calatoriile lui Gulliver

-de citit gratuit -

...............................

Am încercat să mă scol, dar nu m-am putut mişca, deoarece cum stam aşa culcat pe spate, mi-am simţit atât braţele cât şi picioarele legate zdravăn de pământ de o parte şi de alta, iar părul meu lung şi des, prins şi el în acelaşi fel. ...mai mult!

Stefan cel Mare

- de citit grtuit -

... Din jos de Suceava, pe Siret, la locul ce-i zice Direptate stau adunaţi, ca-n zilele marilor judecăţi domneşti, boierii ţării, curtenii toţi şi feţele bisericeşti cu Mitropolitul Teoctist în frunte, şi norod mult de prin sate, întru întâmpinarea domnului celui nou. Aici e „primirea“; aici se opreşte cu arcaşii lui cel ce de două ori şi-a biruit vrăjmaşul. ...mai mult!

Legenda imparatului Alexandru Macedon

- de citit gratuit -

Imparatea la rasarit in India marele Por-imparat, si la amiazazi domnea peste Persia marele Dariei imparat, iara Merlichei imparat stapanea Ramul si tot Apusul cu toti crai; si la Macedonia era Filip craiul. Iara peste Eghipet imparatea Netinav imparat, carele era filosof mare, si fermecator si cetitor de stele, si era atat de maiestru cat lua bunatatile si dulceata de la patru tari, adica:graul, vinul, untul si mierea. ... mai mult!

Somnoroase pasarele

Somnoroase pasarele
Pe la cuiburi se aduna, 
Se ascund în ramurele -
Noapte buna!

Sabia de foc

- diafilm gratuit - 

E mult de atunci... Intr-o zi de tomna, vaile Trotusului rasunau de larma baietilor din Borzesti care iesisera cu caii la pascut. Se luptasera intre ei, luandu-se la tranta, arucand cu ghioagele, ori incercand sa nimireasca o tinta cu sageta cat mai departe ... 

Puiul

- diafilm gratuit -

Intr-o primavara, o prepelita aproape moarta de oboseala — ca venea de departe, tocmai din Africa — s-a lasat din zbor intr-un lan verde de grau, la marginea unui lastar. Dupa ce s-a odihnit vreo cateva
zile, a inceput sa adune betigase, foi uscate, paie si fire de fan si si-a facut un cuib ...

Stii numele pasarii ?

- gratuit -

Dupa imagine si cateva litere ajutatoare identifica pasarea. Scrii numele pasarii intr-caseta si apoi click pe butonul "Verificare". Daca nu stii numele atunci click pe butonul "Nu stiu". Un joc care te invata sa identifici pasarile si sa le inveti numele !  Contele de Monte-Cristo

de Alexandre Dumas

- fragment -Capitolul II

Tatăl şi fiul

— Ei, doamne, spuse el cu neglijenţă, banii nu sunt ai mei; îi împărtăşeam tatălui meu temerea că o fi dus lipsă de ceva cât n‑am fost eu aici şi, ca să mă liniştească, şi‑a deşertat punga pe masă. Haide, tată, continuă Dantès, bagă‑ţi banii la loc în puşculiţă; dacă însă vecinul Caderousse are şi el nevoie de un împrumut, poate să ceară.
— Nu, băiete, spuse Caderousse, n‑am nevoie de nimic şi, slavă Domnului, meseria îl hrăneşte pe om. Păstrează‑ţi banii: niciodată nu are cineva de prisos. În orice caz îţi sunt obligat pentru bunăvoinţa ta, ca şi cum m‑aş fi folosit de ea.
— O făceam cu dragă inimă, spuse Dantès.
— Nu mă‑ndoiesc. Va să zică te ai bine cu domnul Morrel, şiretule ce eşti.
— Domnul Morrel a fost totdeauna cât se poate de bun cu mine, răspunse Dantès.
— În cazul acesta ai făcut o greşeală refuzând invitaţia lui la masă.
— Cum adică? exclamă bătrânul Dantès; te‑a invitat la masă?
— Da, tată, reluă Edmond, zâmbind de uimirea pe care deosebita cinste ce i se făcuse o stârnea părintelui său.
— Şi de ce ai refuzat, fiule? întrebă bătrânul.
— Ca să vin cât mai repede la dumneata, tată, răspunse tânărul; abia aşteptam să te văd.
— Asta l‑o fi indispus pe bunul domn Morrel, glăsui Caderousse; iar când năzuieşti să fii căpitan, e o greşeală să‑l indispui pe armatorul tău.
— I‑am explicat cauza refuzului meu, reluă Dantès şi nădăjduiesc că el a înţeles‑o.
— Ca să fii căpitan trebuie să‑ţi linguşeşti întrucâtva patronii.
— Nădăjduiesc că am să fiu căpitan şi fără asta, răspunse Dantès.
— Cu atât mai bine, cu atât mai bine. Prietenii tăi vechi au să se bucure şi ştiu pe cineva acolo, dinapoia citadelei Saint‑Nicolas, care n‑o să se supere.
— Mercédès? glăsui bătrânul.
— Da, tată, reluă Dantès şi, cu îngăduinţa dumitale, acum când te‑am văzut, acum când ştiu că eşti sănătos şi ştiu că ai tot ce‑ţi trebuie, îţi voi cere permisiunea de a mă duce să fac o vizită Catalanilor.
— Du‑te, copilul meu, spuse bătrânul Dantès şi Dumnezeu să te binecuvânteze prin femeia ta, aşa cum el m‑a binecuvântat prin fiul meu.
— Femeia lui? întrebă Caderousse. Ce grăbit eşti, tată Dantès. Mi se pare că ea nu este încă femeia Iui.
— Nu, dar după toate probabilităţile, răspunse Edmond, va deveni în curând.
— Oricum, spuse Caderousse, ai făcut bine că te‑ai grăbit, băiete.
— De ce?
— Pentru că Mercédès e o fată frumoasă şi pentru că fetele frumoase nu duc lipsă de îndrăgostiţi; ea, mai cu seamă, e urmărită de o duzină.

Pentru biblioteca ta

Alexandre Dumas

 • Contele de Monte-Cristo
 • Cei trei muschetari
 • Laleaua neagra
 • Transport gratuit prin curierat.

  Citat:

  "Cărţile ne sunt prieteni statornici...Ne sunt sfetnici şi nu ne contrazic. Cărţile care ne plac sunt si urne pline de amintiri."

  — Într‑adevăr, spuse Edmond, cu un zâmbet sub care se simţea o uşoară nuanţă de nelinişte.
  — O, da, reluă Caderousse şi chiar partide bune, dar, înţelegi, tu vei fi căpitan, aşa că pe tine n‑au să te refuze.
  — Ceea ce înseamnă, glăsui Dantès cu un zâmbet care nu izbutea să‑i ascundă îngrijorarea, că dacă nu aş fi căpitan...
  — Hm! făcu Caderousse.
  — Haide, haide, spuse tânărul, eu am o părere mai bună decât dumneata despre femei în genere şi despre Mercédès în special şi sunt convins că îmi va rămâne credincioasă, fie că sunt sau nu căpitan.
  — Foarte bine, spuse Caderousse; e bine să aibă cineva încredere când se căsătoreşte; dar oricum, crede‑mă, băiete, grăbeşte‑te de o anunţă că ai sosit şi împărtăşeşte‑i speranţele tale.
  — Mă duc, spuse Edmond.
  Îşi îmbrăţişă părintele, îl salută pe Caderousse cu un semn şi ieşi.
  Caderousse mai rămase o clipă, apoi, luându‑şi rămas bun de la bătrânul Dantès, coborî la rându‑i şi se întâlni cu Danglars, care‑l aştepta la colţul străzii Senac.
  — Ei, l‑ai văzut? întrebă Danglars.
  — Acum m‑am despărţit de el, spuse Caderousse.
  — Şi ţi‑a pomenit de nădejdea lui că va fi căpitan?
  — Vorbeşte ca şi cum ar fi de pe acum.
  — Răbdare, spuse Danglars, cred că se cam grăbeşte.
  — Se pare că lucrul i‑a fost făgăduit de domnul Morrel.
  — De aceea este aşa de vesel?
  — Ba e un neobrăzat; s‑a şi oferit să‑mi facă servicii, ca şi cum ar fi cine ştie ce mare personaj. Mi‑a propus să‑mi împrumute bani, de parcă ar fi bancher.
  — Şi ai refuzat?
  — De bună seamă, deşi aş fi putut să primesc, căci primele monede de argint pe care le‑a mânuit eu i le‑am dat. Acum însă domnul Dantès n‑o să mai aibă trebuinţă de nimeni, o să fie căpitan.
  — Eh, încă nu e, spuse Danglars.
  — Pe legea mea, ar fi bine să nu ajungă nicicând, glăsui Caderousse, căci în cazul ăsta n‑o să mai poată nimeni să stea cu el de vorbă.
  — Dacă vrem noi, spuse Danglars, va rămâne ce este, ba poate va deveni mai puţin decât este.
  — A plecat înaintea mea.
  — Dacă am merge într‑acolo, ne‑am putea opri la Réserve şi, la un pahar de vin de Malaga, am aştepta niscai noutăţi.
  — Cine să ni le dea?
  — O să fim pe drum şi‑o să vedem pe chipul lui Dantès ce anume s‑a întâmplat.
  — Haide, spune Caderousse, dar plăteşti tu?
  — Desigur, răspunse Danglars.
  Porniră amândoi, cu paşi grăbiţi, spre locul indicat. Ajunşi acolo, cerură să li se aducă o sticlă şi două pahare.
  Bătrânul Pamphile îl văzuse pe Dantès trecând, nu erau nici zece minute de atunci.
  Încredinţaţi că Dantès era la Catalani, se aşezară sub umbrarul abia răsărit al platanilor şi sicomorilor, printre crengile cărora un stol voios de păsări cântau una dintre primele zile frumoase de primăvară.

  Sfarsit capitol 2

  Sfarsit fragment

  

  

  Broasca testoasa cea fermecata

  Basm audio - gratuit.

  " Când, iată că o broască țestoasă ieșise pe luciul apei, și se uita galeș la dânsul. Unde lovea el cu nuiaua, și unde se deschidea talazurile care înconjura vârful nuielei, acolo, țâșt! și dânsa, și ochii de la dânsul nu și-i mai lua".

   

  Integrame

  - gratuit online -

  Integrame usoare de dezlegat pe dispozitive mobile, cu tematica diversa, adresate persoanelor de toate varstele. Ai internet pe dispozitiv mobil ? – atunci ai si acces gratuit la Integrame care sunt la fel ca pe suportul de hartie, numai ca trebuie sa faci click cand introduci litera – nici macar nu ai nevoie de creion si hartie !

   

  Croitorasul cel viteaz

  Uriașul citi: „Șapte dintr-o lovitura!” și, crezand ca-i vorba de șapte oameni doborați de croitoraș dintr-o data, începu sa se uite altfel la farama de om ce-i statea în fața.

  Baltagul

  - de citit gratuit -

  Stăpâne, stăpâne,
  Mai cheamă ş-un câne...

  Domnul Dumnezeu, după ce a alcătuit lumea, a pus rânduială şi semn fiecărui neam.
       Pe ţigan l-a învăţat să cânte cu cetera şi neamţului i-a dat şurubul.
       Dintre jidovi, a chemat pe Moise şi i-a poruncit: „Tu să scrii o lege; şi, când a veni vremea, să pui pe farisei să răstignească pe fiul meu cel prea iubit Isus; şi după aceea să înduraţi mult necaz şi prigonire; iar pentru aceasta eu am să las să curgă spre voi banii ca apele”....citeste mai mult!

  Balaurul cel cu șapte capete.mp3

  A fost odată într-o țară un balaur mare. El avea șapte capete, trăia într-o groapă, și se hrănea numai cu oameni.

  Mircea cel Mare

  - de citit gratuit -

  Sfârşitul veacului al XIV-lea aruncă un nou vrăjmaş şi, cu el, un lung şir de primejdii în calea neamului românesc. Prăvălite din aceleaşi mari pustiuri ale Asiei, valurile potopului musulman sparg, de la cele dintâi izbituri, putredele zăgazuri ale împărăţiei bizantine şi, în mai puţin de-o jumătate de veac, îneacă aproape toată peninsula balcanică. ....mai mult!

  Nuielusa de alun

  - de citit gratuit -

  O femeie sarmana avea doi copii. Sprinteioara spala, torcea, fierbea bucatele si Mugurel aduna surcele, aducea apa de la izvor culegea poame din padure. Cand mama lor venra trudita de la munca gasea masa asternuta, mncarea calda, casa si ograda curate.

  Craiasa zapezilor

  - de citit gratuit

  ........Era odată un vrăjitor răutăcios, unul dintre cei mai răi,  era chiar dracul.  Şi vrăjitorul  acesta  a  făcut  o oglindă, dar nu era o oglindă ca toate oglinzile, fiindcă tot ce era mai frumos şi bun dacă se oglindea în ea aproape că nici nu se vedea, în schimb, tot ce era maiurât  se  vedea  în  oglindă  foarte  limpede  şi  chiar  mai urât  decât  fusese.  Cele  mai  frumoase  privelişti  în oglindă parcă erau spanac fiert şi cei mai buni oameni erau  în  oglindă  urâcioşi  sau  şedeau  cu  capu-n  jos.


  Warning: include(../park/lib300.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/mybunico/public_html/Contele/c2f2.php on line 89

  Warning: include(../park/lib300.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/mybunico/public_html/Contele/c2f2.php on line 89

  Warning: include(): Failed opening '../park/lib300.js' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/mybunico/public_html/Contele/c2f2.php on line 89


  Warning: include(../park/lib300.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/mybunico/public_html/Contele/c2f2.php on line 90

  Warning: include(../park/lib300.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/mybunico/public_html/Contele/c2f2.php on line 90

  Warning: include(): Failed opening '../park/lib300.js' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/mybunico/public_html/Contele/c2f2.php on line 90

  Ileana Simziana

  - Audio gratuit -

  A fost odată un împărat. Acel împărat mare și puternic bătuse pe toți împărații de prinpregiurul lui și-i supusese, încât își întinsese hotarele împărăției sale pe unde a înțărcat dracul copiii, și toți împărații cei bătuți era îndatorați a-i da câte un fiu d-ai săi ca să-i slujească câte zece ani.

  Turtita

  - diafilm gratuit -

  Au fost o data un mos si o baba. Intr-o zi, mosneagul o ruga pe baba sa-i faca o turtita, dar baba nu avea faina. Baba se stradui si stranse, totusi, vreo doi pumni de faina de pe fundul lazii. Framanta aluatul cu smantana, facu o turtita si o baga la cuptor.

  Zana marii

  - de citit gratuit -

  ...  Zâna cea mică s-a dus până  la  fereastra  cabinei  şi  s-a  uitat.  Înăuntru  erau mai mulţi oameni îmbrăcaţi de sărbătoare; dar cel mai frumos dintre ei prinţul cel tânăr. Avea nişte ochi mari, negri şi nu părea  să  aibă mai mult de cincisprezece ani.  Astăzi  era  ziua  lui  de  naştere  şi  de  acea  era petrecere  pe  corabie.  Marinarii  dansau  pe  punte  şi când prinţul a ieşit şi el pe covertă, sute de rachete au ţâşnit în aer şi au făcut o lumină ca ziua şi zâna s-a speriat şi s-a scufundat repede în apă.

  Calin (file de poveste)

  - poezie audio, mp3, gratuit -

  Toamna frunzele colindã,
  Sun-un grier sub o grindã,
  Vântul jalnic bate-n geamuri
  Cu o mânã tremurândã,
  Iarã tu la gura sobei
  Stai ca somnul sã te prindã.
  Ce tresari din vis deodatã?
  Tu auzi pãsind în tindã ....